Már nem kötelező a hólánc a Győr megyébe külföldről belépő autóknak

2014. december 29. Hírek , ,

MTI Fotó: Sóki Tamás

MTI Fotó: Sóki Tamás


Visszavonta a Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság azt a döntését, amely szerint az autók csak hólánccal léphetnek be az országba a megyei határátkelőhelyeken – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Ruskáné Takács Anita elmondta, hogy a visszavonás hétfő 11 órától érvényes, mivel az időjárási és az útviszonyok nem indokolják a hólánc használatát.
Vasárnap 17 órától a Szlovákia, illetve Ausztria felől érkezőknek nem volt kötelező feltenniük a hóláncot, de az autókban lennie kellett.
****
Csak hólánccal léphetnek be az országba a Győr-Moson-Sopron megyei átkelőhelyeken a járművek

A korlátozás mindegyik járműre érvénybe lépett vasárnap este.

Vasárnap este fél tíztől határozatlan ideig csak azok a járművek léphetnek be Magyarország területére a Győr-Moson-Sopron megyei határátkelőhelyeken, amelyek rendelkeznek legalább egy hajtott tengelyre felszerelhető hólánc-párossal. A láncokat nem kell felszerelni a járművekre a határátkelőhelyeken, de a járműben kell lenniük arra az esetre, ha Magyarország területén szükség lenne rájuk. A korlátozást minden járműtípusra kiterjesztették vasárnap este fél tíztől.

A hatóságok döntése értelmében – visszavonásig – a barcsi határátkelőnél a nem léphetik át a horvát-magyar határt a nehéz tehergépjárművek.

A rendelkezés 2014. december 28-án este 20.50-től lépett érvénybe, azaz visszavonásig a barcsi határákelőnél a ki- és belépő 7,5 tonnánál nehezebb teherforgalom nem közlekedhet.