Télire fordul az időjárás

2017. november 28. Hírek , ,

Még december megérkeztét sem várja meg az időjárás a téli csapadék megérkezésével. Nem országszerte, de az ország északi, északnyugati térségében havas eső, ónos eső, havazás is várható szerda hajnaltól csütörtök estig. A csapadék több hullámban, változó intenzitással és szünetekkel tarkítva érkezik.
mo-01-28
Szerda reggel, Komárom-Esztergom-, Nógrád-, Pest-, kisebb eséllyel Fejér- és Heves-megyékben havas eső, illetve a hőmérséklet függvényében akár ónos eső is kialakulhat. A talaj még nem fagyott át, így fagypont alatti hőmérséklet esetén is kérdéses, hogy lefagy-e a folyékony halmazállapotú csapadék.
Napközben az északi, északnyugati térségben síkvidéken is megvan az esélye hóesés előfordulásának, míg a hegyekben tartós havazásra lehet készülni. A legtöbb hó a Pilis-, Cserhát-, Mátra- területére ígérkezik, ott 5-10 cm feletti új hóréteg is összegyűlhet.

mo-01-29
Csütörtök hajnaltól délelőttig, az északnyugati országrészben síkvidéken is megnő az esélye tartósabb hóesés kialakulásának. A pár órás havazás eredménye várhatóan átmenetileg megmaradó, erősen olvadó, latyakos hó, de a hegyekben, az Alpokalján és a Bakonyban hosszabb életű hótakaró is várható, illetve az Északi-középhegységben is hullik friss hó a nap folyamán.
mo-01-36

Pénteken csapadékmentesebb, napsütésesebb napra van kilátás, majd szombaton és vasárnap ismét lehet hava eső, hóesés az országban.

Előrejelzésünk megyei bontását itt olvashatják: Megyei előrejelzés

A friss előrejelzési térképeinket itt érhetik el: GFS előrejelzési térképek