Tűzgyújtási tilalom több megyében

2013. június 21. Hírek ,

Általános tűzgyújtási tilalmat rendeltek el a Csongrád megye területén lévő erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területre hétfőn.

A Győr-Moson-Sopron Megyei kormányhivatal erdészeti igazgatósága általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a megye területén fekvő erdőkre és fásításokra, valamint az azok határától számított 200 méteren belüli területre péntektől – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium az MTI-vel pénteken.

Bács-Kiskun megyében ugyancsak péntektől van érvényben tűzgyújtási tilalom.

A tilalom idején tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést.
Az illetékes kormányhivatalok felhívják a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy az égő cigarettát ne dobják el, mert az tüzet okozhat. A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek.
Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, szabálysértést követ el, és 100 ezer forintig terjedő erdővédelmi bírsággal sújtható.
Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.
Az aktuális tilalmakról az alábbi oldalon tájékozódhatnak: Tűzgyújtási tilalom OKF

Forrás: MTI