Újabb áldozatot követelt a hideg Borsod-Abaúj-Zemplénben

2011. december 20. Hírek , ,

Az elsődleges megállapítások szerint kihűlés okozta egy 63 éves nő halálát Tokajban – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Egyedné Novodonszki Éva tájékoztatása szerint a nő eszméletlen állapotban a földön feküdt egy utcában, amikor rátaláltak. Az asszony a gondos orvosi ellátás ellenére a kórházba szállítását követően meghalt.
Ott, ahol a nőt megtalálták, enyhén lejtős az útszakasz, amely az esőzések miatt csúszós volt. Az asszony ruházata, kézi táskája és az abban lévő iratai, készpénze érintetlen volt, dulakodásra utaló jelet a rendőrök nem találtak. Az adatgyűjtés során megállapították, hogy a nő italozó életmódot folytatott, emiatt korábban már többször elesett és megütötte magát.
A bejelentés után a helyszínre érkező mentősök stabilizálták a nő állapotát, az orvos az elsődleges vizsgálatok alapján az idegenkezűséget kizárta. A szerencsi rendőrkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja a
haláleset körülményeit – mondta Egyedné Novodonszki Éva.
Kitért arra, hogy kihűlés miatt a megyében az elmúlt téli időszakban húsz ember vesztette életét, az idén ősztől pedig már kilencen haltak meg.

Forrás: MTI 2011. december 19., hétfő 10:54