Hol/Mennyi? – súgóHOL / MENNYI?

Ez az oldal a sok színt tartalmazó tematikus térképek (elsősorban időjárási térképek) olvasását próbálja megkönnyíteni úgy, hogy a térkép egy pontjára kattintva kiemeli az adott ponttal egyező színű területeket, illetve az elsőként látható hőmérsékleti térképnél kiírja az egér alatti területen jelölt értéket a kép bal, alsó sarkánál.

A leggyakrabban használt térképek kiválaszthatók a menüből, de bármilyen más térkép is használható: egyszerűen húzzuk/vonszoljuk az egérrel a vizsgálandó képet (a képfájlt vagy egy böngészőben található képet) a mostani kép helyére.

A menüből elérhető térképek nem az oldal készítőjének művei, hanem publikus weboldalakon található anyagok.

Néhány hónappal ezelőtt megjelent az OMSZ honlapján egy a legutóbbi méréseket bemutató, az eddiginél lényegesen korszerűbb és részletgazdagabb, elismerésre méltó térképsorozat órás bontásban.

Köszönet érte!

Néhány számmal, néhány nagyvárosunk konkrét értéke is fel van tüntetve. De csak a térkép színezése mutatja a valamennyi adatot tartalmazó információt. Ezt pedig szemmel kellene kiszűrni a MENNYI -re vonatkozóan. Illetve nagyon jó vaktérképésznek kellene lenni a HOL van például Alattyán?
Ehhez nyújt segítséget az Eumet.hu által és pénzén kifejlesztetett segédlet a HOL / MENNYI?

Például

1. Ha egy a környezetétől erősen különböző színű hőmérsékleti adatra vagyok kíváncsi, klikk jobb egérgombbal a pontra és megkapom a pont Fi;Lambda koordinátáját, a 3 legközelebbi helyiség nevét távolságát irányát és a hőmérsékletet.

2. Ha pedig pl. a Soltvadkertre érvényes hőmérsékletre vagyok kíváncsi, a Városok ablakba beírom/kiválasztom Soltvadkertet és Mutat. Egeret a megjelenő kereszt fölé viszem, 0 és klikk bal egérgomb.

3. A dolog Fi;Lambda megadásával is működik.

4. Ha hol volt 20 fok körül a hőmérséklet, akkor a színskálán kiválasztom a 20 -ast és klikk bal egérgombbal.

Reméljük hasznosnak találják ezt a fejlesztést is!
A European Weather Service Csapata (eumet.hu üzemeltetője)