Háromszáznál több kamion várakozik Zalában szlovéniai átkelésre

2014. január 30. Hírek , ,

MTI Fotó: Varga György

Zala megyében 300-350 kamion várakozik a szlovéniai havazás okán elrendelt forgalomkorlátozás miatt – közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtökön késő délután.

Az M7-es autópálya négy parkolójában összesen száz kamion áll, az M7-es autópálya 231-es kilométerszelvényétől Budapest irányába a leállósávban pedig megközelítőleg két kilométer hosszan 120 kamion várakozik rendőri biztosítással.
Az M70-es környékén két parkolóban 10, a 86-os főúton, Rédics öt parkolójában pedig további 120 gépjármű várakozik.
A megyében összesen még 200 kamion számára tudnak parkolóhelyet biztosítani, a 86-os főút környékén még 100, az M7-es és M70-es környezetében pedig további 100 tehergépjármű részére biztosítható pihenőhely.
A kényszerű várakozások azért alakultak ki, mert a havazás miatt Szlovéniában csütörtök délelőtt lezárták a kamionforgalom elől a határátkelőket. Magyarországon Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál délelőtt óta nem engedik tovább a teherforgalmat.
A zalai katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az autóbusz-közlekedés és a személygépjármű forgalom zavartalan, a közutak állapota vizes, sónedves.

Forrás: MTI