Kamionstop nyugati határátkelőinknél

2013. február 12. Hírek , ,

MTI Fotó: Varga György

Kedd reggel már csaknem nyolcszáz kamion vesztegelt Zala megyében a főutak melletti pihenőhelyeken a magyar-szlovén határon hétfő óta fennálló forgalomkorlátozás miatt. Vas megyében szintén sok kamion állt félre, Vátnál és Körmendnél jelentős útszűkületeket okozva. Győr-Moson-Sopron megye mind az öt közúti határátkelőjén korlátozzák kedd reggel nyolc órától a kamionforgalmat.

Az olaszországi rendkívüli hóhelyzet miatt tovább szigorították a magyar-szlovén határon a kamionforgalom korlátozását, kedd reggel hat órától már a szlovén rendszámú vagy Szlovéniába árut szállító teherjárműveket sem engedik át a határon – közölte Egri Gyula, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője kedden az MTI-vel.
Kedd reggelre már csaknem nyolcszáz kamion vesztegelt emiatt Zala megyében, elsősorban Rédics térségében, a 86-os úton, az M70-es autóúton és az M7-es autópályán lévő pihenőhelyeken és benzinkutakon. Mintegy száznyolcvan jármű az M7-es autópálya Nagykanizsa-Eszteregnye közötti szakaszán, a leállósávban áll.
Elmondta azt is: Rigó Csaba kormánymegbízott, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke összehívta a nagykanizsai és a letenyei járási védelmi bizottságot annak érdekében, hogy a várhatóan legalább két napig fennálló forgalomkorlátozás időtartama alatt megszervezzék a várakozó járművek utasainak ellátást.

A várhatóan elhúzódó intenzív havazás és a hófúvások valószínűsége miatt a Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság úgy határozott, hogy Rajkánál, Hegyeshalomnál, Vámosszabadinál, Sopronnál és Kópházánál sem léphetnek be az országba a Szlovéniába, Olaszországba tartó, 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek.

A korlátozások a személyautók forgalmát nem érintik.

Forrás: MTI