Villám csapott 2 strandolóba a Körös-toroki szabadstrandon

2017. július 24. Hírek , , , ,

Július 23-án, a délután zivatarok a csongrádi szabadstrandot is érintették. AZ egyik villámycsapás 2 embert is eltalált.

A fülledt meleg időben sokan kerestek frissülést a Körös-torok vízpartján, és a vihar közeledtével is többen ott maradtak a szabadstrandon. A szemtanúk elmondása szerint, a gyülekező viharfelhőkből egyszer csak nagy robajjal lecsapó villámot követően két nő esett össze a parton. A sérültek éppen a gyerekek játékait szedték össze indulás előtt.

Vidovics Ferenc fotója

Vidovics Ferenc fotója

A Szentesi Mozaik hírportál értesülése szerint mindkét középkorú sérült keringése összeomlott – egyikükért 40 percig küzdöttek a kiérkező mentősök, mire sikerült stabilizálni az állapotát. A hírportál úgy tudja, egyikük égési sérüléseket is szenvedett.  Az egyik nő újraélesztését a vízi-mentők és egy ott fürdőző makói orvos kezdte meg, a másik sérült újraélesztésénél pedig egy szabadnapos tűzoltó segédkezett a mentők megérkezéséig.  Egy szemtanú szerint egyetlen villám érte el mindkét nőt, ami nem a partot körülvevő fákba vagy a közeli, vasszerkezetes, 25 méter magas kilátóba csapott – hanem a parton tartózkodók közé.  Miután sikerült stabilizálni az állapotukat, az ügyeletes kórházba szállították a sérülteket.

A nyári hőhullámokban is gyakran alakulnak ki hazánk térségében ún. hőzivatarok, illetve egy-egy hőhullám rendszerint egy-egy heves zivatarokkal, viharokkal is járó hidegfront hatására szokott megszűnni a Kárpát-medencében. Így igen gyakori, hogy a fülledt időben még strandolókat éri el egy-egy heves vihar. AZ alábbi cikkünkben olvashatnak arról, milyen tanácsokat érdemes betartani, hogy elkerüljük a villám okozta baleseteket: Teendők villámcsapás elkerülésére

 

Forrás: szentesi Mozaik